Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de juny de 2014 Cap de setmana molt variable

dilluns, 16 de juny de 2014
Cascada de St.Esperit,  Parc Nacional d'Aigüestortes (Vall de Boi)

Cap de setmana de nuvolositat variable, més tapat més al nord amb núvols de retenció, vent de port sobretot dissabte i alguns xàfecs irregulars i dispersos, també amb estones de sol. Les temperatures han baixat avui diumenge i la refrescada s'ha notat també a les valls.

Les temperatures màximes avui han arribat fins els 23ºC a Sort, o 20ºC a Esterri d'Àneu, entre 14ºC i 17ºC a mitja muntanya i entre 3ºC i 5ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 6ºC i 12ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant de 0ºC i 1ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP