Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 de juny de 2014 Nuvolositat variable

dilluns, 16 de juny de 2014


Posta de sol rogenca, deguda a l'incendi de Tivissa

Dia amb nuvolositat variable, més serè al matí i més núvols a la tarda deixant un vespre amb el cel pràcticament cobert, avui sense precipitació. L'ambient fresquet en general.
Les temperatures màximes han arribat als 24,4ºC a Sort, els 20,6ºC a Esterri d'Àneu i a mitja muntanya els valors màxims han estat entre 15ºC i 18ºC. A alta muntanya les temperatures màximes han estat entre 6ºC i 8ºC.
Les temperatures mínimes han estat entre 5ºC i 12ºC a les valls i a mitja muntanya i negatives o gairebé tocant a 0ºC a alta muntanya amb valors de -1ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP