Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 de juny de 2014 Núvols i alguns xàfecs

dimarts, 17 de juny de 2014 Nuvolades a Tarragona


De nou un dia amb nuvolositat variable i alguns xàfecs puntuals i dispersos però no gaire importants pel que fa a quantitat, les tempestes més fortes han quedat més al sud. Les temperatures han pujat una miqueta respecte les d'ahir.
Les temperatures màximes han arribat fins els 25ºC a Sort, els 22ºC a Esterri d'Àneu, i entre 16ºC i 20ºC a mitja muntanya i al voltant dels 6ºC i 7ºC a alta muntanya.
Les temperatures mínimes han estat entre 4ºC i 9ºc al fons de les valls i a mitja muntanya i al voltant d'1ºC o 2ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP