Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

19 de juny de 2014 Més calor i tranquil·litat

dijous, 19 de juny de 2014
Cirrus vertebratus aquest matí


Matí assolellat amb presència d'alguns núvols que a la tarda han deixat el cel força cobert però, en general, la jornada ha estat més tranquil·la.
Les temperatures han pujat més que en els darrers dies i les màximes s'han situat al fons de les valls als 25ºC i 26ºC, entre 20ºC i 21ºC a mitja muntanya i entre 11ºC i 13ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 3ºC i 8ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i al voltant de 2ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP