Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

24 de juny de 2014 Sant Joan amb pluja

dimarts, 24 de juny de 2014

Diada de Sant Joan passada per aigua, amb xàfecs i tempestes i temperatures suaus. Les temperatures màximes han arribat als 23ºC al fons de les valls, als 17ºC o 18ºC a mitja muntanya i 9ºC o 10ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 9ºC i 13ºC a les valls i a mitja muntanya i entre 3ºC i 5ºC a alta muntanya.

Registres de precipitació fins les 20h:
Esterri A. 21,6mm
Planes de Son 19,2mm
Llagunes 25,8mm
Amitges 15,4mm
Farrera 26,8mm
Peramea 17,4mm
Rialp 15mm
Sort 14mm
Bonaigua 20,6mm
Espot 26,5mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP