Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de juny de 2014 Dia gris amb pluges

dimecres, 25 de juny de 2014


















Dia ennuvolat, variable, amb algunes pluges i ambient suau. Les temepratures màximes han arribat als 24ºC a Sort però només 21ºC a Esterri d'Àneu, entre 15ºc i 18ºC a mitja muntanya i tan sols entre 3ºC i 6ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 7ºc i 12ºC a ls valls i a mitja muntanya i al voltant dels 3ºC o 4ºC a alta muntanya.

La precipitació registrada fins les 20 hores:
Esterri A. 7,4mm
Planes de Son 3,6mm
Amitges 4,8mm
Farrera 5,4mm
Port Ainé 2,2mm
Bonaigua 10,7mm
Certascan 20,6mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP