Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

29 de juny de 2014 Xàfecs i tempestes

diumenge, 29 de juny de 2014

De matinada diversos xàfecs i tempestes han anat creuant la comarca i durant el dia les nuvolades amb sol han estat les protagonistes fins que a migdia i tarda una nova tongada de xàfecs i tempestes han afectat la meitat sud de la comarca durant una bona estona fins que han marxat en direcció nord-est.

Les quantitats recollides avui de precipitació:
Esterri A. 4,4mm
Planes de Son 3,6mm
Llagunes 16,2mm
Amitges 4,8mm
Port Ainé 8,4mm
Sort 21mm
Bonaigua 5,8mm
Certascan 5,1mm

Les temperatures s'han quedat més curtes en general i l'ambient era més suau acompanyat de vent de port, cels més tapats al vessant nord. Les màximes han arribat als 22ºC al fons de les valls, entre 15ºC i 18ºC a mitja muntanya i al voltant dels 7ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 6ºC i 12ºC a les valls i a mitja muntanya i entre 0ºC i 1ºC tan sols, a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP