Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

8 de juny de 2014 Arriba la calor

diumenge, 8 de juny de 2014
Després d'un cap de setmana tranquil avui l'ambient ha sigut calorós a migdia i s'han superat per primer cop els 30ºC, concretament, 31,3ºC a Sort. A Esterri d'Àneu ha arribat als 29,8ºC, 26ºC  a Llagunes o 24,3ºC a les Planes de Son.
A alta muntanya les màximes s'han situat al voltant dels 16ºC, més altes que les dels darrers dies.
Les temperatures mínimes han estat entre 8ºC i 15ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 8ºC també a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP