Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Ac castellanus i Cumulunimbus Overshooting Top a la vigília de Sant Joan

dimarts, 24 de juny de 2014
Ahir a la tarda-vespre, abans de la revetlla de Sant Joan, al cel hi havia molta inestabilitat, es podien veure tempestes llunyanes i molts núvols símptoma de la inestabilitat que ens espera les properes hores.
Així, a Cambrils, vam poder veure molts núvols Altocúmuls de l'espècie castellanus, que són núvols que presenten per la part superior protuberàncies cumuliformes en forma de petites torres que recorden als castells i que, normalment, mostren inestabilitat o canvi de temps per a les properes hores. També vam poder observaro la enorme enclusa de la tempesta que estava afectant comarques de la Catalunya central i a sobre de la qual vam poder contemplar la protuberància  o núvol-cim que sortia per sobre de l'enclusa, que es coneix amb el nom de Overshooting Top.
Finalment a les últimes imatges podem veure també virgues.
Imatges: @Meteopallars a Cambrils (Costa Daurada).

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP