Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La refrescant aigua de la Vall de Boí: cascada de Sant Esperit

dimarts, 24 de juny de 2014


La cascada del Sant Esperit es troba dins el Parc Nacional d'Aigüestortes al sector de la vall de Boí i és un salt d'uns 30 metres de desnivell que es troba entre el planell d'Aigüestortes i l'estany Llebreta del riu Sant Nicolau.
La cascada baixava plena d'aigua com es habitual en aquesta època i el soroll d'aigua és espectacular.
Imatges: @Meteopallars a la Vall de Boi.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP