Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Les falles de Durro a la Vall de Boí

dimarts, 17 de juny de 2014


El campanar de la Nativitat de Durro anúncia la hora
Els fallaires baixen corrents

Foguera on van a parar totes les falles


El Faro ja cremat

Ermita de Sant Quic de DurroLes falles de Durro a la vall de Boi, són les primeres falles que es baixen pels volts del solstici d'estiu, una festa de marcada tradició ancestral que se celebra en altres indrets del pirineu però que en l'Alta Ribagorça gairebé són tots els pobles els que fan córrer les falles per aquestes dates.

Les de Durro es baixa des de l'ermita de Sant Quirc que es veu des del propi poble, allà dalt s'encen un faro o foguera gran que il·lumina tota la vall i quan les campanes toquen les onze de la nit, una córrua de falles de foc es veu desfilar pel camí que dreça al poble. Quan els fallaires, que porten falles força grosses, arriben a l'entrada del poble una xaranga els espera i corren donant una volta pel poble fins que baixen avall del poble on està la foguera on deixen totes les falles. En acabat mentre la foguera va cremant, hi ha ball i festa fins a altes hores de la matinada.

De debó, si no heu vist mai una festa d'aquest tipus, us la recomanem, les torxes de foc fan un ambient gairebé màgic pels carrerons de pedra i fusta dels poblets pirinencs.
Més informació a: http://www.vallboi.cat/ca/tradicions/falles

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP