Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Mirepoix, un lloc amb encant a l'Àriège

dimecres, 11 de juny de 2014
Mirepoix (Mirapeis en occità) és troba a l'Ariège i fou una important bastida medieval amb molta història. Està envoltada per una muralla amb una magnífica porta d'entrada del segle XIII i el seu casc històric es pot fer totalment a peu atès que no es gaire gran.La catedral, romànica i gótica, fou consagrada a Saint Maurice al segle XIII. La nau central d'estil gòtic és una de les més amples de França i d'Europa. Està catalogada com a monument històric. L'orgue va ser construït el 1891.


La place des Couverts, la plaça central, está envoltada de porxos de fusta treballada amb algunes escultures i on fins i tot es poden veure figures humanes i monstres. De la plaça destaca la casa dels cónsols.

Un passeig per aquesta agradable ciutat, on ja es respira a Pirineus, sens dubte us agradarà, no podeu deixar de visitar-la si seguiu la ruta dels càtars.
Més informació a: http://www.tourisme-mirepoix.com/
Imatges: @meteopallars
Maig 2014

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP