Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Parc Nacional d'Aigüestortes per la Vall de Boí

dijous, 19 de juny de 2014
Neret


Planell d'AigüestortesMirador del Sant Esperit


Albó pirinenc o albó de muntanya


Estany Llebreta

Cascada del Sant Esperit

Monument al pastor a Boí
Us deixem aquestes imatges del cap de setmana passat al Parc Nacional d'Aigüestortes per la part de la Vall de Boí, amb un verd exuberant i l'aigua que discórrer per tot arreu. En les imatges podeu veure la cascada del Sant Esperit, el planell d'Aigüestortes, l'itinerari adaptat i l'estany Llebreta. Entres les flors podem veure un exemplar d'albó pirinenc (Asphodelusalbus).
Més informació: http://www20.gencat.cat/portal/site/parcsnaturals/

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP