Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

1 de juliol de 2014 Torna a canviar el temps

dimarts, 1 de juliol de 2014


Imatges a Tarragona aquesta tarda després del xàfecEl dia ha començat serè i al llarg del dia les nuvolades han anat guanyant terrenys fins a deixar el cel cobert i també ha plogut una mica tot i que per les properes hores s'espera molt més.A Rialp o a Port Ainé s'ha recollit 1mm.
Les temperatures màximes s'han quedat més curtes a les valls on s'ha arribat als 22ºC o 23ºC, al voltant dels 18ºC a mitja muntanya i en canvi han pujat a alta muntanya entre 9ºC i 12ºC. Les temperatures mínimes han estat més altes que ahir, entre 6ºC i 10ºC a ls valls i a mitja muntanya i al voltant dels 5ºC o 6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP