Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

13 de juliol de 2014 Ruixats per la tarda

diumenge, 13 de juliol de 2014

Dia variable amb núvols i ruixats irregulars i dispersos que afecten a hores d'ara diversos punts de la comarca i del pirineu. Les quantitats recollides són petites en general, 6,2mm a Llagunes, 1,2mm a Amitges, 2,1mm a Sort per exemple.
Les temperatures continuen sent fresques per l'època tot i que avui les màximes han pujat una mica més pel que fa al fons de les valls continuant molt fresques a alta muntanya.
Les màximes han arribat als 24ºC i 25ºC al fons de les valls, als 21ºC a mitja muntanya i entre 11ºC i 12ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 7ºC i 12ºC al fons de les valls, entre 5ºC i 9ºC a mitja muntanya i entre 3ºC i 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP