Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de juliol de 2014 Més calor

dimarts, 15 de juliol de 2014
Dia variable amb sol i núvols que han anat cobrint el cel a mitja tarda deixant el vespre més serè. Les temperatures han pujat força al fons de les valls on l'amplitud tèrmica ha sigut molt alta amb diferències de fins a 21ºC a Esterri d'Àneu.
Les temperatures màximes han arribat fins els 30ºC al fons de les valls, al voltant dels 25ºC a mitja muntanya i entre 16ºC i 17ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 9ºC i 11ºC a les valls, entre 7ºC i 8ºC a mitja i alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP