Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 de juliol de 2014 Torna l'estabilitat

dilluns, 21 de juliol de 2014Dia molt més tranquil, encara amb núvols però sense precipitació, o en tot cas, ben poca. Les temperatures s'han mantingut suaus i en alguns punts baixes per l'època.
Les màximes han arribat als 26ºC a Sort o 22,9ºC a Esterri d'Àneu, pero només entre 16ºC i 20ºC a mitja muntanya i al voltant de 7ºC o 8ºC a alta muntanya.
Les temperatures mínimes han estat entre 9ºC i 10ºC a les valls i a mitja muntanya i només entre 3ºC i 5ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP