Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de juliol de 2014 Xàfecs, tempesta i fresca

dilluns, 28 de juliol de 2014Dia passat per aigua a llarg de tot el dia en diverses tongades de xàfecs i tempestes degut a l'entrada de nord que ens afecta durant la jornada d'avui i de demà. L'ambient ha estat més fresc en general.
Les temperatures màximes s'han quedat més curtes i s'han quedat la majoria per sota dels 20ºC, a Sort la màxima ha estat de 20,7ºC, però a Esterri d'Àneu s'ha quedat amb 18,9ºC, entre 14ºC i 16ºC a mitja muntanya i al voltant dels 10ºC i 11ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 9ºc i 13ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP