Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 de juny de 2014 Acabem el juny amb sol

dimarts, 1 de juliol de 2014


Dia absolutament serè, radiant i amb sol tota la jornada. No serà així els propers dies on un nou canvi de temps portarà ruixats i tempestes. Les temperatures aquest matí han estat força baixes, les mínimes han estat entre 2ºC i 8ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i negatives amb valors de -0,4ºC i -0,3ºC a alta muntanya.
Les temperatures màximes s'han enfilat fins els 24ºC al fons de les valls, fins els 18ºC a 20ºC a mitja muntanya i fins els 11ºC i 12ºC a alta muntanya.

Us deixem el resum mensual de precipitació:
Esterri A. 81,2mm
Planes de Son 82,6mm
Llagunes 98,6mm
Amitges 80,2mm
Peramea 100,6mm
Port Ainé 90mm
Rialp 86mm
Alins 74,6mm
Sort 114,8mm
Altron 105,4mm
Montenartró 82,2mm
Quanca 112,2mm
Capdella (PJ) 84,4mm
Estany Gento (PJ) 54,4mm
Sant Joan de Toran (Aran) 141,2mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP