Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

31 de juliol de 2014 Final de mes suau

dijous, 31 de juliol de 2014Últim dia de tranquil·litat meteorològica abans del pas de la pertorbació que ha d'afectar aquest cap de setmana el pirineu i, en general, Catalunya. Les temperatures han pujat clarament pel que fa a les valls i a la resta també en menor mesura.
Les temperatures màximes han arribat als 28ºC al fons de les valls, entre 23ºC i 25ºC a mitja muntanya i al voltant dels 15ºc a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 7ºc i 11ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 6ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació:
Esterri A. 75mm
Planes de Son 120,4mm
Llagunes 71,2mm
Amitges 94,6mm
Ref. JM Blanc 128,6mm
Port Ainé 77,8mm
Rialp 57mm
Alins 86,2mm
Sort 68,6mm
Altron 92,8mm
Tavascan 77,8mm
Espot 149mm
Sant Joan de Toran (Aran) 131,6mm

Font: Camp Aprenentatge, Món Natura Pirineus, Refugis del PN, meteopirineu, Saih Ebro, etc.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP