Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

9 de juliol de 2014 Vent i fresca

dimecres, 9 de juliol de 2014Dia entre nuvolades i estones de sol i amb vent i ambient fresc avui a tota la comarca, especialment a alta muntanya on l'ambient ha estat fred. Les temperatures s'han quedat curtes i per ser juliol es força notori.
Les màximes han arribat als 22,2ºc a Sort, però només 18,5ºC a Esterri d'Aneu sota la influència del vent de nord, a mitja muntanya les màximes s'han quedat entre 11ºC i 16ºC i al voltant dels 3ºC a alta muntanya.
Les mínimes han estat entre 5ºC i 12ºC a mitja muntanya i al fons de les valls, i al voltant dels 0ºC o 1ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP