Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cap de setmana 19 i 20 de juliol de 2014 Inestabilitat i fresca

diumenge, 20 de juliol de 2014
Cap de setmana variable i inestable però amb moltes estones de tranquilitat. Divendres per la nit trons i llams amb poca precipitació, dissabte predomini dels núvols amb sol fins a quedar-se per la tarda el cel molt cobert i van caure quatre gotes i avui diumenge les nuvolades han crescut ràpidament deixant xàfecs a migdia puntualment amb calamarsa com a Sort i a Rialp.

Els registres de precipitació d'avui: Esterri A. 11,8mm, Planes de Son 13mm, Llagunes 10,6mm, Amitges 9,8mm, Refugi JM Blanc 10,2mm, Farrera 5,2mm, Port Ainé 3mm, Sort 2,5mm, Salòria 15,7mm i Bonaigua 16mm.

Les temperatures avui s'han mantingut fresques, el front ha fet que les temperatures baixessin en general al pirineu. Les màximes han arribat als 25ºC a Sort però només 22,6ºC a Esterri d'Àneu, entre 18ºC i 21ºC a mitja muntanya i al voltant dels 10ºc o 11ºC a alta muntanya. Després dels xàfecs en aquests moments hi ha temperatures de només 16ºC a Esterri d'Àneu o de 12ºC a les Planes de Son.
Les temperatures mínimes han estat entre 9ºC i 11ºC al fons de les valls, entre 6ºC i 10ºC a mitja muntanya i entre 3ºC i 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP