Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cap de setmana 26 i 27 de juliol de 2014 Temps tranquil

diumenge, 27 de juliol de 2014Cap de setmana tranquil, amb cel variable, núvols a última hora del diumenge però sense novetat ni precipitació. L'ambient ha estat estiuenc però amb temperatures no massa altes.
Demà arriba un nou canvi de temps, s'inestabilitzarà i deixarà nous xàfecs i tempestes.

Les màximes avui diumenge han arribat als 29ºC a Sort, o 28,5ºC a Esterri d'Àneu on s'ha pogut gaudir del festival Esbaiola't amb tota tranquil·litat. A mitja muntanya les màximes han estat entre 20ºC i 23ºC i a alta muntanya valors entre 14ºC i 16ºC.
Les temperatures mínimes han estat entre 9ºC i 13ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i valors entre 6ºC i 8ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP