Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Carcasona, una ciutat d'Occitània

dimarts, 22 de juliol de 2014

Si no hi heu estat mai, és un d'aquells llocs que s'hi ha d'anar una vegada a la vida, no costa gaire doncs no ho tenim gaire lluny, tant si anem per Toulouse com si sortim per la Jonquera, direcció Narbona i continuar fins a Carcasona. La seva cité, el casc històric medieval, val la pena de veure, és un imponent conjunt arquitectònic de muralles amb castell, església i catedral, un bonic conjunt de carrerons i places turístiques, plenes de botigues i restaurants i un llarg i preciós passeig entre muralles. Es Patrimoni Mundial de la Humanitat. El que més crida l'atenció és el nombrós conjunt de torres bellament disposades juntament amb la seva enorme muralla que envolta tot el conjunt.
Per la nit, està molt ben il·luminat i té molt d'ambient, en especial, a l'estiu.
Més informació a: http://www.turismocarcassonne.es/
Imatges: @Meteopallars
Maig 2014.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP