Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Nit de superlluna de juliol

diumenge, 13 de juliol de 2014
Aquest estiu les nits de lluna plena coincideixen el moment del perigeu de la lluna, és a dir quan la lluna es troba a menys distància de la Terra, que és quan es mostra més brillant, i per això se l'anomena superlluna, no vol dir necessàriament que es vegi molt més gran del normal sinó que l'efecte més brillant i coincidint en el moment de la sortida o la posta de la lluna sembla més gran de mida. Anit era nit de lluna plena i així em vam captar la seva sortida dins a mar.
Imatges: @meteopallars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP