Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Pilon's street a Tarragona

dilluns, 7 de juliol de 2014
Al carrer Comte de Tarragona fa anys que hi ha uns pilons pintats de forma diferent, en total uns 75 pilons, que es redecoren i pinten cada any en una jornada festiva que es coneix com la Pilon's Parade coincidint amb Sant Agapito.
Es tota una tradició que qui vulgui pinti cada any els pilons per les festes de Sant Agapito al juliol. No hi ha guanyadors i en cada edició s'indulten dos pilons que no seran pintats aquell any.
Els motius dels pilons en la majoria dels casos fan referència a símbols ben tarragonins o a elements dels seguici popular de les festes majors tarragonines, alguns també van pintats amb les samarretes de les colles castelleres de la ciutat. Enguany destaca el piló dedicat a l'entranyable ball de Dames i Vells que enguany compleix 500 anys, un dels balls parlats més seguits i estimats per les festes de Santa Tecla, la festa major gran de Tarragona.
Enguany hi ha un piló pintat per la comunitat dels Instagramers de Tarragona.
A aquest carrer també se'l coneix com Pilon's Street i el trobareu just davant de la casa museu Castellarnau.
Imatges: @Meteopallars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP