Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 d'agost de 2014 Ambient fresc

divendres, 15 d’agost de 2014


Després d'uns dies d'aturada degut a les vacances reprenem l'activitat al blog amb les dades d'avui al Pallars Sobirà. El dia ha començat amb força sol però amb el pas de les hores les nuvolades han anat tapant el cel progresivament, més cobert com més al nord degut a la situació de nord encara que fluixa, era notória.
Les mínimes han estat molt baixes, més que les dels darrers dies, continuem en la línia de temperatures fresques per l'època, però les d'avui han estat potser de les més baixes de l'estiu pel que fa a les valls. Les mínimes a les valls han estat entre 6ºC i 8ºC, al voltant dels 5ºC a mitja muntanya i al voltant dels 2ºC a alta muntanya.
Les temperatures màximes han estat suaus a les valls amb valors de 23ºC i 24ºC, al voltant de 18ºC a mitja muntanya i al voltant dels 9ºC a alta muntanya. A hores d'ara les temperatures tornen a ser fresques amb valors al voltant dels 16ºC al fons de les valls, no cal dir que jersei o jaqueta són imprescindibles.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP