Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 d'agost de 2014 Dia radiant però fresc a primera hora

diumenge, 17 d’agost de 2014Finalment, després de molts dies amb núvols, avui el dia ha estat serè amb cel ras absolut, tant sols alguns petits núvols s'han vist a última hora i cap al vessant nord sense importància. El dia ha estat radiant però les temperatures han continuat fresques, fins i tot, fredes a primera hora del matí, a migdia però han pujat una mica més que les d'ahir.
Les màximes a les valls han arribat als 25ºC i 26ºC, fins els 22ºC a mitja muntanya i entre 13ºC i 15ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat baixes en general, les més baixes de tot l'estiu fins ara, valors de 5ºC a 7ºC a les valls, de 3ºC a 4ºC a mitja muntanya i entre 2ºC i 3ºC a alta muntanya.
Sembla però, que la setmana vinent el temps tornarà a ser variable i a inestabilitzar-se.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP