Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

20 d'agost de 2014 Molta pluja

dimecres, 20 d’agost de 2014
Dia plujós i molt variable, sobretot cap al sud de la comarca és on més ha plogut amb molta diferència respecte a la part nord. Hi ha hagut pluja, tempesta, llamps i trons, arc de Sant Martí, ullades de sol i molts núvols.

Les quantitats recollides de precipitació:
Llagunes 70,4mm
Sort 60,9mm
Port Ainé 61,8mm
Rialp 65mm
Llessui 58,4mm
Farrera 35,2mm
Peramea 32,2mm
Ancs 46,8mm
Espot 40mm
Esterri d'Àneu 7,2mm
Planes de Son 5,8mm
Amitges 5,4mm
Quanca 6,2mm

Les temperatures màximes no han arribat enlloc als 20ºC, s'han quedat als 18ºC al fons de les valls, entre 13ºC i 16ºC a mitja muntanya i entre 8ºC i 11ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 8ºC i 14ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i entre 4ºC i 5ºC a alta muntanya. Com podem veure temperatures més própies de primavera o tardor que no pas d'estiu.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP