Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

22 d'agost de 2014 Tempestes i pluges

divendres, 22 d’agost de 2014


Tal com estava previst, avui ha sigut un dia gris, plujós, amb tempestes, xàfecs sobtats i estones sense pluja, més al sud l'aigua ha caigut amb força i ha provocat problemes. L'ambient ha tornat a ser suau i fresc en general.

La precipitació registrada fins les 22h:
Esterri A. 12,4mm
Planes de Son 14,2mm
Llessui 12,2mm
Llagunes 20,4mm
Amitges 7mm
Farrera 14mm
Peramea 31,4mm
Sort 17,8mm
Port Ainé 22,2mm
Alins 9mm
Rialp 15mm
Quanca 7,4mm

Les temperatures màximes han arribat als 20ºC al fons de les valls, als 15ºC o 16ºC a mitja muntanya i als 9ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 8ºC i 12ºC a les valls i a mitja muntanya i entre 5ºC i 6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP