Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

27 d'agost de 2014 Dia de nuvolositat variable

dimecres, 27 d’agost de 2014
Després d'uns darrers dies tranquils, avui la jornada ha estat més variable, amb nuvolades més abundants cap al sud de la comarca, i cel més serè cap al nord. Algunes gotes poden caure aquesta tarda i vespre.
Les temperatures màximes han arribat als 29ºC al fons de les valls, al voltant dels 24ºC i 25ºC a mitja muntanya i al voltant dels 15ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat al voltant dels 13ºC al fons de les valls, i entre 14ºC i 16ºC a mitja muntanya, a alta muntanya les mínimes han estat al voltant dels 9ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP