Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

7 d'agost de 2014 Ennuvolat

dijous, 7 d’agost de 2014Dia de nuvolositat variable amb cels força ennuvolats a última hora del vespre, de moment, sense precipitació.
Les temperatures màximes avui han arribat fins els 27ºC a les valls, fins els 22ºC i 23ºC a mitja muntanya i entre 13ºC i 15ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 11ºc i 13ºC a les valls, entre 8ºC i 10ºC a mitja muntanya i al voltant de 7ºC i 8ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP