Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cap de setmana 2 i 3 d'agost de 2014 Molt inestable

diumenge, 3 d’agost de 2014Tal com estava previst el cap de setmana ha estat inestable, sobretot des de divendres a la tarda, tota la jornada del dissabte i un diumenge que ja ha estat molt més tranquil. Dissabte les tronades, els xàfecs sobtats, alguns amb molta intensitat, pluges a diferents punts i moments del dia i fins i tot, alguna ullada de sol van ser la tònica dominant del dia. Avui diumenge el sol i els núvols han estat presents però amb més tranquil·litat. Les temperatures molt agradables, més aviat fresques durant tot el cap de setmana, per la nit feia falta roba per sortir.
Avui diumenge la trobada del port de Salau entre occitans i catalans s'ha pogut fer sense problemes.
Dissabte els registres de precipitació van ser molt variats, entre 12mm a les Planes de Son, 22mm a Rialp, 22,8mm a Port Ainé, 12mm a Llagunes, 25,7mm a Ancs dissabte més 38,6mm divendres.
Les temperatures màximes han arribat als 25ºC o 26ºC al fons de les valls, entre 20ºc i 22ºc a mitja muntanya i entre 12ºC i 14ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat al voltant dels 10ºC al fons de les valls, entre 6ºC i 9ºC a mitja muntanya i al voltant de 5ºC i 6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP