Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Fira de l'Ovella a Llavorsí

diumenge, 17 d’agost de 2014

Inauguració monument al gos d'atura a Llavorsí

Llana d'ovella xisqueta
Demostració amb oquesMastí dels pirineusBall de Bastons de les Valls d'Àneu
Ahir dissabte va tenir lloc la fira de l'Ovella a Llavorsí i avui el concurs de gossos d'atura a la mateixa localitat. La fira de l'ovella està dedicada a la raça d'ovella xisqueta, una de les pròpies d'aquestes contrades. A les 12 va tenir lloc una demostració d'agafar les ovelles amb ganxo i una demostració de la feina que fan els gossos de pastor, en aquest cas, amb les oques, les habilitats de dos gossos border-collie per conduir un grup d'oques va fer que el públic quedés bocabadat.
Entre altres activitats es va poder veure una actuació del ball de bastons de les Valls d'Àneu i tot un seguit d'oficis tradicionals entre les diferents parades de productes d'artesans locals i d'altres especialitats com ara formatges o cervesses.

També es va inaugurar un nou monument de ferro dedicat al gos d'atura que es pot veure a l'entrada del municipi de Llavorsí.
Us deixem un resum del que vam veure nosaltres ahir pel matí.

Imatges: @meteopallars
16 d'agost de 2014

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP