Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La papallona reina o macaó (Papilio Machaon)

divendres, 22 d’agost de 2014


La Papilio machaon, sovint anomenada papallona reina o macaó, presenta un aspecte molt semblant a la Iphiclides podalirius, i poden ser fàcilment confoses per aquelles persones poc avesades a observar-les. La papallona rei presenta una coloració groga i negra més intensa, una distribució diferent de les taques negres, i unes cues a les ales posteriors més curtes. És una espècie polivoltina que pot ser observada de març a octubre, volant per espais oberts. És present arreu dels Països Catalans.

Font: Vikipèdia

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP