Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de setembre de 2014 Núvols i sol

dilluns, 15 de setembre de 2014El dia ha començat serè, han passat nuvolades que han deixat algun ruixat en algun punt concret, i després la tarda ha quedat serena. Les quantitats recollides són poc importants, 4,8mm a les Planes de Son, 7,4mm a Esterri d'Àneu i 3,2mm al refugi d'Àmitges
Les temperatures s'han quedat més curtes, les màximes han arribat als 20ºC i poc més al fons de les valls, als 16ºC a mitja muntanya i al voltant dels 10ºC a alta muntanya.
Les temperatures mínimes han estat entre 5ºC i 8ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP