Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 de setembre de 2014 Jornada molt variable

dijous, 18 de setembre de 2014Un nou dia variable, gris amb molts núvols, algunes pluges puntuals poc importants en general i temperatures suaus. Sembla que vol continuar amb aquesta tònica de dies variables i algunes tempestes de tarda.
Les màximes avui han arribat als 24,8ºC al fons de les valls, entre 17ºC i 20ºC a mitja muntanya i entre 8ºC i 10ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 8ºC i 12ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP