Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

22 de setembre de 2014 Arriba la tardor

dilluns, 22 de setembre de 2014


Dia gris i ennuvolat, de moment, amb poca precipitació, tota la pluja ha quedat més al sud tot i que pot ploure les properes hores. Les temperatures s'han quedat més curtes i es nota que els dies són més curts.

Aquesta matinada, Santa Tecla, a les 4:29h comença la tardor astronòmica, i durarà 89 dies i 20 hores, és ara quan més es nota que els dies s'escurcen, tant pel matí com per la tarda uns 3 minuts cada dia.

Les temperatures màximes no han superat els 20ºC enlloc, entre 18ºC i 19ºC al fons de les valls, al voltant dels 15ºC a mitja muntanya i al voltant dels 9ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 8ºC i 12ºC al fons de les valls, entre 6ºC i 7ºC a mitja muntanya i al voltant dels 5ºC a alta muntanya.


Font imatge: blocs.xtec.cat

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP