Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de setembre de 2014 Glaça a alta muntanya

dijous, 25 de setembre de 2014
Jornada més fresca que les anteriors, tot i que avui el temps ha estat estable. Si ahir les temperatures mínimes ja van estar al voltant dels 0ºC a alta muntanya, avui ja ha gelat, les mínimes a alta muntanya han estat -3,6ºC a la Bonaigua i -1,2ºC a Salòria, es comença a refredar la muntanya.
Les màximes han estat curtes en general, i a hores d'ara les temperatures són baixes arreu de la comarca, les màximes han arribat als 22ºC a Sort i als 2ºC a Esterri d'Àneu, a la resta entre 14ºC i 18ºC a mitja muntanya i al voltant dels 6ºC a alta muntanya tan sols.
Les mínimes han estat entre 2ºC i 6ºC a les valls i a mitja muntanya, força baixes, i com hem dit negatives a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP