Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de setembre de 2014 Altre cop pluges

diumenge, 28 de setembre de 2014

Dia plujós i fresc al pirineu, plenament de tardor, els núvols ja feien acte de presència a primera hora, després d'un dissabte força tranquil i a mig matí ha comença a ploure i encara ho fa a hores d'ara tot i que poc. Les quantitats recollides al Pallars Sobirà no són gaire importants doncs el gruix de la precipitació s'ha quedat al litoral com estava previst.

Les quantitats recollides fins les 20h:
Esterri A. 4,2mm
Planes de Son 7,6mm
Llagunes 14,6mm
Amitges 6mm
Ref. JM Blanc 9,2mm
Farrera 9,8mm
Port Ainé 14mm
Rialp 8mm

Les temperatures màximes han arribat als 15ºC al fons de vall, als 13ºC o 14ºC a mitja muntanya i entre 8ºC i 9ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 5ºC i 8ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP