Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

4 de setembre de 2014 Arriben xàfecs i tempestes

dijous, 4 de setembre de 2014

Dia amb temps molt variable, amb xàfecs irregulars que han anat escombrant en major o menor mesura el territori, acompanyats de tempesta elèctrica.

Les quantitats recollides fins les 22h:
Planes de Son 5,8mm
Llagunes 39,8mm
Ref. Amitges 7,8mm
Ref. Blanc 10,8mm
Farrera 9,4mm
Peramea 14mm
Port Ainé 8mm
Alins 50,6mm
Sort 13,4mm
Bonaigua 7,1mm
Salòria 9,2mm
Escaló 6,2mm

Les temperatures han estat suaus en general i les màximes han arribat als 26,6ºC al fons de les valls, entre 21ºC i 24ºC a mitja muntanya i entre 14ºC i 16ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 10ºC i 16ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP