Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cap de setmana 6 i 7 de setembre de 2014 molt variable

diumenge, 7 de setembre de 2014
Cap de setmana molt variable amb xàfecs i tempestes irregulars que han anat afectant el territori, avui diumenge també han escombrat la comarca en major o menor afectació. Al Pallars Jussà ha caigut pedra i algunes tempestes han estat força intenses.

Al Pallars Sobirà les precipitacions fins les 21h han estat a Esterri d'Àneu 2,2mm, les Planes de Son 8,2mm, Llagunes 3,8mm, Amitges 6mm, Ref. JM Blanc 9mm, Farrera 15,4mm, Port Ainé 2,4mm, Sort 3,8mm, Salòria 28,9mm i Espot 6,7mm.

Les temperatures han estat similars aquests darrers dies amb màximes al voltant dels 27ºc i 28ºC al fons de les valls, al voltant dels 23ºC a mitja muntanya i al voltant dels 13ºC o 14ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 10ºC i 14ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 8ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP