Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 d'octubre de 2014 Dia de pluges

diumenge, 12 d’octubre de 2014
 


Dia de pluges generals a tota la comarca, una mica irregulars però en general, han escombrat tot el territori al llarg de tota la jornada. Pluges que de nit i matinada ja es deixaven sentir i que durant tot el dia han anat fent alternant amb estones sense pluja i on fins i tot, hem vist l'arc de Sant Martí.

Les quantitats recollides fins les 21h:
Esterri A. 27mm
Planes de Son 33,6mm
Llagunes 32,6mm
Amitges 22,4mm
Ref. JM Blanc 58,4mm
Farrera 32,6mm
Port Ainé 23,2mm
Rialp 24mm
Altron 29mm
Tavascan 24,6mm
Sort 17,3mm
Bonaigua 26,6mm
Espot 67,4mm
Salòria 58,9mm

Les temperatures han continuat suaus i més aviat fresques, les màximes només han arribat als 20ºC al fons de les valls, a mitja muntanya s'han quedat als 15ºC i a alta muntanya al voltant dels 5ºC. Les mínimes han estat entre 11ºC i 12ºC al fons de les valls, al voltant dels 8ºC a mitja muntanya i entre 0ºC i 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP