Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

31 d'octubre de 2014 Acabem un octubre molt suau

divendres, 31 d’octubre de 2014

 Lladorre

Acabem l'octubre amb el mateix temps que hem tingut les dues darreres setmanes, ambient estable, temperatures fresques a primera hora però molt suaus a les hores centrals del dia. La setmana que ve el canvi es farà notar i entrarem a la plena tardor amb temperatures més normals per l'època i segurament amb nevades importants a cotes altes i mitges.

Les amplituds tèrmiques són prou notables al fons de les valls, amb valors de més de 20ºC de diferència entre les màximes i les mínimes, a més també hi ha hagut inversió tèrmica. Les temperatures màximes han arribat als 21ºC al fons de les valls, als 18ºC a mitja muntanya i als 11ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat  entre 1ºC i 3ºC al fons de les valls, entre 4ºC i 8ºC a mitja muntanya i al voltant dels 5ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació:

Esterri A. 50,2mm
Planes de Son 55,2mm
Llagunes 65,2mm
Amitges 54,2mm
Farrera 56,4mm
Rialp 61mm
Port Ainé 65,4mm
Alins 45,6mm
Sort 67,6mm
Altron 51,6mm
Llessui 73,4mm
Quanca 49,8mm
Capdella  85,8mm
Estany Gento 72,6mm

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Per Lladorre passa el temps...,però està igual...(???),l'oblidat castell i Sant Martí al bell mig.Sense Sant Martí no hi ha Lladorre, que no surt tot a la foto...pont de Borito,la llobatera...Molt bonic el que surt i el que no, la foto també molt bonica!!!Gràcies.[smz 1303]

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP