Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cap de setmana 4 i 5 d'octubre de 2014 Molt variable

diumenge, 5 d’octubre de 2014
Cap de setmana amb temps molt variable, ahir de nit i matinada ha plogut, però avui la resta del dia ha estat ennuvolat però finalment sense precipitació.
Les quantitats recollides avui diumenge han sigut petites en general, entre 1mm i 2,6mm als diferents llocs.
Les temperatures màximes han arribat als 20ºC al fons de les valls, entre 13ºC i 17ºC a mitja muntanya i tan sols al voltant dels 6ºC o 7ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 9ºC i 11ºC al fonsde les valls, entre 5ºC i 9ºC a mitja muntanya i al voltant dels 2ºC o 3ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP