Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

1 d'octubre de 2014 Dia estable

dimecres, 1 d’octubre de 2014


El dia ha començat despejat, però amb el pas de les hores, algunes nuvolades han fet acte de presència però sense conseqüències, tornant a deixar un vespre tranquil. Les temperatures màximes s'han recuperat una mica respecte dies enrere.

Les màximes a les valls han arribat als 24ºC gairebé, entre 18ºC i 20ºC a mitja muntanya i entre 9ºC i 11ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 5ºC i 9ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 4ºC a 5ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació de setembre:
Esterri A. 96,4mm
Planes de Son 78mm
Llagunes 127mm
Farrera 84,4mm
Peramea 125,8mm
Amitges 67,4mm
Alins 97,2mm
Ancs 171,6mm
Tavascan 90mm
Altron 178mm
Sort 200,2mm
Capdella 206,8mm
Estany Gento 177mm


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP