Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de novembre de 2014 Ambient fresc

dimecres, 12 de novembre de 2014


Continuem amb la tònica de dies ja més propis de l'època en què ens trobem, temperatures ja més d'acord amb la temporada i alternant dies tranquils amb el pas de fronts que van deixant nevades febles. Les temperatures ja són negatives gairebé arreu i les màximes ja es queden molt més curtes que dies enrere. Enguany no hi ha hagut estiuet de Sant Martí, tot i que ja va fer molt bó dies enrere.

Les temperatures màximes avui han arribat als 13ºC al fons de les valls, al voltant dels 8ºC a 10ºC a mitja muntanya i al voltant dels 2ºC o 3ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre -0,5ºC i 2ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i entre -4ºC i -2ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP