Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Altocumulus stratiformis perlucidus lacunosus a la vall d'Estaon

diumenge, 9 de novembre de 2014

Amb aquest nom tan llarg es defineixen aquest tipus de núvols que ahi vam poder veure a sobre la vall d'Estaon.

Altocúmulus: és el gènere, són núvols mitjos, és a dir, es troben situats entre els 2.000 i els 6.000 m d'altitud i són els que presenten major número de formes però sempre disposades de forma regular.
Stratiformis: és una espècie dins del gènere de núvols altocúmuls que es disposen en una capa horitzontal de gran extensió.
Perlucidus: és una varietat de núvols que presenta elements petits que permeten el pas del rajos del sol o deixen entreveure si per damunt hi ha cel blau o bé altres núvols.
Lacunosus: també és una varietat que presenta núvols formats per capes primes, caracteritzats per forats rodons, repartits regularment amb els cantons desdibuixats, i recorden en el seu aspecte a una xarxa o una bresca de mel de les abelles.

Font: Manual del Observador de Meteorología. JM. Jansà Guardiola.
Imatges: @Meteopallars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP