Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 de desembre de 2014 Arriba l'hivern astronòmic

diumenge, 21 de desembre de 2014
Darrers dies de situació estable i anticicló que de moment no ens vol deixar. Mínimes més baixes a les valls que a alta muntanya amb inversió tèrmica i temps bàsicament assolellat i calma meteorològica pel que fa al Pirineu.
Les temperatures mínimes han estat entre -2ºC i 2ºC a les valls i a mitja muntanya i entre 0ºC i -5ºC a alta muntanya. Les temperatures màximes han arribat als 13ºC i 15ºC al fons de les valls, al voltant dels 10ºC a mitja muntanya i entre 5ºC i 7ºC a alta muntanya.

Aquesta nit a les 0:03 hores comença oficialment l'hivern astronòmic i durarà 88 dies i 23 hores. El dia del solstici d'hivern coincideix amb el dia de menor durada de tot l'any. Al voltant d'aquesta data es troba el dia en què el sol surt més tard i el dia en que es pon més aviat. Demà 22 de desembre serà el dia més curt amb 9 hores i 17 minuts, unes 6 hores menys que el dia més llarg de l'any. El dia en què el sol es pon més aviat és el 8 de desembre i el dia en que surt més tard és el 4 de gener de 2015. A més a més, per aquestes dates és quan la Terra i el Sol estan més aprop, es coneix amb el nom de periheli i serà el proper 4 de gener.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP