Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de desembre de 2014 Neu i jornada gèlida

diumenge, 28 de desembre de 2014Finalment han arribat les nevades i el fred al pirineu, sobretot al vessant nord, per tant, ha afectat a tota la part nord de la comarca a les zones més properes a la frontera. El vent, la neu i les temperatures baixes són els protagonistes del dia, però el vent i el fred encara ho seran demà i els propers dies, temperatures molt baixes que amb el vent fa que les temperatures de sensació siguin molt baixes, sobretot a alta muntanya on els valors són realment molt baixos.
A hores d'ara, gairebé tot el Pallars Sobirà està sota zero i anirà baixant encara més durant la nit i matinada. Avui les temperatures han estat molt fredes arreu i durant el dia els valors no han pujat gens, per tant, una jornada gèlida.
Les màximes s'han quedat tan sols positives al fons de les valls, a Sort 5ºC però a Esterri d'Àneu solament 1,8ºC, a la resta els valors màxims s'han quedat sota zero, a mitja muntanya les màximes han estat entre -1ºC i -4ºC i al voltant de -6ºC i -7ºC a alta muntanya.
Les temperatures mínimes han estat entre 1ºC i -6ºC a les valls i a mitja muntanya i valors de fins a -13ºC i -12ºC a alta muntanya. Cal afegir el factor vent, amb la qual cosa la sensació tèrmica és molt més acusada. Tingueu precaució si aneu a muntanya a practicar esport.
La nevada ha deixat millors gruixos a alta muntanya, a les valls ha enfarinat deixant gruixos de 2 a 5 cm, a mesura que pugem de cota els gruixos ja augmenten a partir de 10cm, 25cm i fins a 50cm en llocs més elevats. Tot i que el vent ha aixecat neu.                                    

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP